You are not logged in

Vragen?Bel Ons Op: 020 2611 746
  • Persoonlijk advies van onze expert
  • Dagelijkse verzending, Nederland & België
  • Gratis verzending in NL, Vanaf €50
  • 45 Dagen tijd om te ruilen
  • Persoonlijk advies
  • Snelle levering
  • 45 Dagen ruilen
DistinctlySpecialisedSections

Cordovan

Cordovanleer is een heel ander leertype wanneer je het vergelijkt met kalfsleer. Dat is ook de reden dat er een speciale crème onder de naam Saphir Cordovan is ontwikkeld. Deze crème heeft een zeer laag terpentinegehalte omdat cordovan niet goed reageert op oplosmiddel, het is een wat stuggere en hardere leersoort is dan bijvoorbeeld normaal kalfsleer.

1. Was je cordovanlederen schoenen bij voorkeur niet, echter als dit echt nodig is om wat vuil te verwijderen, alleen met een lauwwarme vochtige doek. Af en toe kan een leerconditioner, zoals Saphir Lotion of Saphir Renovateur, gebruikt worden om er oude poetslagen af te halen. Omdat er in deze producten oplosmiddelen zitten en cordovan hier niet altijd even goed op reageert, is het van belang dit niet al te vaak te doen.
2. Smeer met een inpoetsborstel of doek de schoen in met Saphir Cordovan crème en laat na aanbrengen goed drogen tot een matte gloed is ontstaan op het leer.
3. Borstel de schoen uit met een paardenharen borstel tot een lichte glans ontstaat op de schoen, de cordovan heeft zijn werk gedaan.
4. Maak je schoenen helemaal af door een combinatie te gebruiken van Saphir Mirror Gloss en Saphir Pate de Luxe om een mooie mirror shine te creëren zodat je glanzend de straat over kunt steken! 
5. Tot slot voor leren zolen, gebruik Saphir Sole Guard om te beschermen tegen vocht en slijtage van de zolen te remmen, smeer de randen van de zolen eventueel in met Saphir Pate de Luxe om ook die mooi te laten glanzen.

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina

6 artikel(en)

Van hoog naar laag sorteren
per pagina